honden trimmen

 

Bijna iedere hond mag naar de trimsalon. Honden staan steeds verder af van hun oorsprong, waardoor sommige hondenrassen hun vacht niet meer zelf kunnen verzorgen. Als dit niet zorgvuldig wordt bijgehouden door een vakkundige hondentrimster en natuurlijk de eigenaar zelf, kunnen er grote problemen ontstaan. De vacht kan vervilten waardoor de hond last kan krijgen van lelijke en pijnlijke huidaandoeningen. Ook raken honden vervuild als ze niet goed behandeld worden. Een trimbeurt is dus geen overbodige luxe!

Trimmen is niet onnatuurlijk. De hond stamt namelijk af van de wolf. Alle rassen hebben zich ontwikkeld vanuit de wolf maar er zijn in de loop der tijd allerlei verschillende vachtsoorten ontstaan. De wolf heeft een stokharige vacht net als de herdershond, dit is een dubbele vacht met dekharen en onderwol. Deze gaat 2x per jaar in de rui. Dit houdt in dat dan de ondervacht in 1x los komt en zich gaat vernieuwen. Voor elke vachtsoort geldt een andere trimtechniek. Trimmen houdt in: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en borstelen.

Ruwharige honden hebben een dubbele vacht: zachte onderwol met daarboven ruwharige dekharen. Deze ruwe haren gaan ook 2x per jaar in de rui. De dekharen moeten er dan met de hand worden uitgeplukt. Als we dit niet doen gaan de dode haren jeuken. De hond gaat zich krabben en de kans bestaat dat een hond hierdoor huidproblemen krijgt. 



Spaniëls, Setters en Retrievers hebben zachte glanzende dekharen met onderwol en lange zachte bevedering aan poten, oren, buik en staart. De onderwol wordt uitgeplukt en de rest van de vacht gemodelleerd met de schaar.



Poedelachtige honden, Malthezers, Yorkshire Terriërs en Shih Tzu’s hebben lange zachte doorgroeiende haren. Als we dit niet zouden knippen dan groeit het door net als ons eigen haar. Vaak wordt dit uit praktische overwegingen korter geknipt en in model gebracht al naar gelang de wensen van de eigenaar.

 



Bij een trimbeurt hoort ook het schoonmaken van de oren, nagels knippen,anaalklieren legen indien nodig en een gebitscontrole. Als U wilt kan Uw hond ook gewassen en geföhnt worden, het zal een mooier resultaat geven maar de keus is geheel aan U!! Als er teken worden gevonden, zullen deze uiteraard worden verwijderd. Het zal U duidelijk zijn: Uw hond is dus in mijn trimsalon in goede handen.

Hoe vaak uw hond getrimd moet worden is afhankelijk van zijn vacht.

 

  poedel vachten: 4 - 8 x per jaar
  ruwharige vachten: 2 - 4 x per jaar
  Spanielachtige vachten: 4 - 6 x per jaar


 

Wat kunt u zelf doen?

 

Uw hond kan al vanaf 12 weken naar de trimsalon worden gebracht. Dan heeft hij al zijn inentingen gehad. Thuis moet u uw hond leren wennen aan het borstelen en kammen. Voor sommige rassen is het een belangrijk onderdeel van hun leven. Het beste kunt u de hond op een tafel zetten (eventueel vast aan een riempje) en hem dan gaan borstelen. Zo leert hij dat het geen spelletje is. Hij mag dus ook niet bijten in de borstel. Kammen en borstelen moet als een serieuze zaak gezien worden. Vaak leren fokkers hun puppy’s al vroeg te wennen aan het borstelen en het stilstaan op de tafel. Wij kunnen u helpen door borsteladvies te geven over uw eigen hond. Ook kan ik U laten zien welke borstels of kammen het beste voor de vacht kunnen worden gebruikt.

In de winter kunnen honden ook getrimd worden. Eventueel kan de vacht dan wat langer blijven. Het is wel zo dat de honden vaak meer last hebben van een natte vacht dan van de kou, dus als de haren lang blijven moet de vacht wel goed gedroogd worden.

 

Openingstijden trimsalon

 

De trimsalon is geopend op maandag t/m zaterdag.

Behandeling alleen volgens afspraak.

 

prijzen 

 

Wat de kosten voor een trimbeurt van Uw hond zijn hangt van verschillende factoren af zoals de vachtsoort, de grootte van Uw hond, de dichtheid van de vacht, hoe de vacht verzorgt is maar ook zeker het gedrag van Uw hond op de trimtafel.

Wilt U niet voor verrassingen komen te staan kunt U misschien beter even van te voren aan komen of telefonisch contact met mij opnemen zodat ik U een prijsindicatie kan geven.

 

Belangrijke tips

  • Honden moeten goed uitgelaten worden voordat ze gebracht worden.
  • Honden mogen nog wel wat eten de ochtend voor de behandeling, maar niet te veel.
  • Als uw hond medicijnen gebruikt, of een bepaalde aandoening heeft, kunt u dit het beste even van te voren melden.